خبرگیلان؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی هدف از احداث این سازه،را کنترل سیلاب از طریق به تله انداختن سر شاخه ها ، تنه درختان و سایر آوردهای رودخانه هنگام جاری شدن سیلاب دانست.
مسعود منصور در بازدید از طرح های آبخیزداری صومعهسرا با بیان اینکه ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۶۵۰ روستا در کشور در معرض خطر سیلاب قرار دارد،اظهار داشت:طرح هایی مثل سرشاخه گیردر صومعهسرا میتواند تا حدی جلوی سیلاب را بگیرد و آسیبها را کاهش دهد.
وی افزود:راه پیشگیری از سیلابها ، اجرای طرح های آبخیزداری است که در هر منطقه و شرایط آب و هوایی ، باید یک نوع سازه ویژه احداث شود.
منصور اضافه کرد:در استانهای شمالی اجرای طرح هایی نظیر سرشاخه گیر صومعه سرا که جلوی آوردهای سیل را گرفته و مانع مسدود شدن آبروها و راه پل ها و در نتیجه کاهش اثرات تخریبی سیل می شود ، ضرورت دارد.
رئیس جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: از ۱۲۵میلیون هکتار عرصه کشور که به عملیات آبخیزداری نیاز دارد ، تاکنون در ۳۰ میلیون هکتار آن آبخیزداری انجام شده است.
منصور افزود:امسال نیز عملیات آبخیزداری در یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در حال انجام است که در سال ۱۴۰۰ با افزایش اعتبارات بقیه عرصه ها را هم تحت پوشش این عملیات قرار خواهیم داد.