تاریخ : شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳ 1 جماد أول 1446 Saturday, 2 November , 2024
1
برای نخستین بار ازسوی بخش خصوصی؛

ذخایر ژنتیکی صنوبر برای سی سال در استان گیلان تضمین شد.

  • کد خبر : 3761
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰
ذخایر ژنتیکی صنوبر برای سی سال در استان گیلان تضمین شد.
صنوبر کار نمونه کشورگفت:برای نخستین بار به عنوان بخش خصوصی خزانه درختان صنوبر را ایجاد، که ذخایر ژنتیکی آن را برای سی سال در گیلان تضمین کردیم.

عباس مهرپور ماسوله صنوبرکار نمونه کشور در حاشیه همایش مدیریت اقتصاد روستایی با محوریت زراعت چوب که به ریاست استاندار گیلان وباحضور سید جلال سید محمدی فرماندار صومعه سرا دکتر مسعود منصور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشورو تعدادی از صنوبر کاران نمونه استانی و کشوری برگزار شد در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی خبر گیلان اظهار داشت:از ۱۸ سال پیش در ۱۱ هزار مترمربع نخستین درختکاری خودم را آغاز کردم.

وی افزود: طی این مدت همه ساله بین پنج تا هفت هکتار درختکاری داشتم و در سال زراعی امسال ۱۳.۲ هکتار درختکاری صنعتی صنوبر را انجام دادم که همراه با ایجاد خزانه و نهالستان است.

مهرپور با اشاره به اینکه درختکاری وصیت پدرم است، وتاکنون در ۴۷ هکتار از اراضی خود زراعت صنوبر انجام داده ام گفت:پدرم به عنوان یک پیمانکار چوب همواره به من توصیه می کرد بعد از بریدن هر درخت دو برابر آن را بکارم لذا این توصیه وی را سرلوحه برنامه های کشاورزی خود قرار داده ام.

وی با بیان اینکه از دوران نوجوانی به زراعت چوب و مزرعه داری علاقمند بودم، اظهار کرد: از همان دوران در کنار پدر پرورش دامداری و مرغداری نیز انجام می دادم.

خارج از صرفه اقتصادی کاشت درخت اقدامی خداپسندانه است. 

این صنوبر کار نمونه کشوربا اعلام اینکه اکنون حدود ۲۰ سال است که در حوزه کشاورزی، دامداری و مرغداری فعالیت می کنم خاطر نشان کرد:رشته تحصیلی بنده صنایع چوب و کاغذ است، اما درختکاری را صرفا یک کار اقتصادی نمی بینم، زیرا کاشتن درخت یک کار خداپسندانه است.

عباس مهرپور با اشاره به نقش درختکاری در کیفیت زندگی آیندگان، یادآور شد: درختکاری به طبیعت کمک می کند و موجب احیای خاک و تولید اکسیژن می شود لذا درختکاری را یک امر چندمنظوره بدانیم.

وی با بیان اینکه زراعت چوب در حوزه صنعتی و تیراژ بالا(حداقل یک هکتار) شغل محسوب می شود، گفت: درختکاری در حوزه زراعت چوب نوعی سرمایه گذاری است و زارعین باید صبور و شکیبا باشند تا به سود مورد نظر برسند.

مهرپور، اراضی درختکاری شده خود در شهرستان صومعه سرا را ۴۷ هکتار دانست و اضافه کرد: این درختکاری در اراضی مستثنیات بوده و به ازای هر هکتار ۱۱۰۰ اصله نهال کاشته ام. در نظر دارم تا سال ۱۴۰۱ به صورت اجاره ۱۰ ساله اراضی ملی نیز درختکاری داشته باشم.

وی با بیان اینکه تا سال گذشته از نهالستان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نهال صنوبر دریافت می کردم، ادامه داد: برای نخستین بار خزانه ژنتیکی صنوبر را احیا کردم و تا ۳۰ سال آینده نهال دارم.

این صنوبرکار نمونه، از تولید ۸۰ هزار اصله نهال آماده فروش و انتقال طی امسال خبر داد و تصریح کرد: آماده ارائه اطلاعات و تجربیات شخصی درباره درختکاری به علاقمندان هستم.

وی از جمله چالش های صنعت درختکاری را دیربازده بودن آن دانست و خاطرنشان کرد: بانک ها باید برای بازپرداخت تسهیلات چند سال به زارعین استراحت دهند تا درختان به بازدهی برسند. خوشبختانه قیمت چوب طی دو سال گذشته رشد خوبی داشته و حتی بهتر و بیشتر از شالیکاری جواب می دهد.

مهرپور، از زارعین خواست در کنار درختکاری کشت جالیزی داشته باشند و گفت: این کار علاوه بر مفید بودن برای نهال های کاشته شده، تمام هزینه های درختکاری را تامین کرده و حتی آورده هم دارد.

لینک کوتاه : https://khabarguilan.ir/?p=3761
  • نویسنده : مازیار جعفری
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع رسانی خبر گیلان
  • 1131 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • خبرگیلان نظراتی را که حاوی توهین، هتاکی و افترا باشد را منتشر نخواهد کرد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد.
  • لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید.
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.