به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر گیلان؛ احمد پادیاب درحاشیه آغاز عملیات نشاء مکانیزه برنج که باحضورسید جلال سید محمدی فرماندار صومعه سرا و میرکمال موسوی بخشدار تولمات در دو هکتار از زمین زراعی محمد الماسی کشاورز روستای سیاه تن بخش تولمات صومعه سرا برگزارشد اظهار كرد:پیش بینی می شود در سال زراعی جاری ٧۵ درصد از اراضی شالیكاری صومعه سرا به صورت مكانیزه كشت شود که نسبت به سال گذشته ١٠درصد افزایش دارد.
وی افزود:همچنین پیش بینی می شود امسال ٩۵درصد از اراضی شالیکاری صومعه سرا به صورت مکانیزه برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا در ادامه با اشاره به اینکه تا کنون در ٨٠ درصد از اراضی شالیکاری این شهرستان شخم زمستان انجام شده خاطر نشان کرد:مبارزه فیزیكی با آفات، بیماری ها و علف های هرز، از بین بردن لارو ساقه خاراز مزایای شخم اول است.
پادیاب با اشاره به اینکه هم اکنون در ۴٠ درصد از اراضی شالیکاری صومعه سرا خزانه گیری انجام شده گفت:با توجه به وضعیت آب و هوای استان و تغییرات دمایی در برخی از روزها،کشاورزان عملیات نشاکاری را بر اساس تقویم زراعی تهیه شده از سوی جهاد کشاورزی انجام تا میزان خطرپذیری تولید را به حداقل برسانند.
وی با اعلام اینکه به علت وجود ویروس کرونا بیشتر کشاورزان به سمت بانک های نشا رفته و اکثر خزانه گیری های خود را با سینی نشا انجام می دهند یادآورشد: در حال حاضر بیش از ۵٠ واحد بانک نشاء وبیش از هزار دستگاه ماشین نشاء در سطح شهرستان صومعه سرا آماده ارائه خدمات به کشاورزان هستند.
پادیاب خاطر نشان کرد:ایجاد واستفاده از بانک نشاء در صرفه جویی هزینه های تهیه نشاء و تولید برنج، افزایش بازده تولید در واحد سطح موثر است.
وی از توزیع ٢٠٠تن بذر گواهی شده هاشمی بین کشاورزان صومعه سرایی خبر داد واظهار کرد:طول دوره رشد و مقاومت در مقابل آفات و بیماری ها از ویژگی های بذر گواهی شده است که تلاش می شود با توزیع این بذر، کیفیت اصلی رقم برنج هاشمی در شهرستان حفظ شود.
پادیاب همچنین نیاز کود شیمیایی کشاورزان شهرستان صومعهسرا را بیش از ٨ هزار تن دانست و گفت:تاکنون ٢۵٠٠تن کود شیمیایی خریداری و بین کشاورزان این شهرستان توزبع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا با تاكید بر اینكه طرح مكانیزه كشاورزی همچنان در اولویت برنامه های جهاد كشاورزي این شهرستان قرار دارد یادآورشد:طی یکسال گذشته مبلغ ١٢میلیارد تومان تسهیلات برای خرید انواع ماشین الات کشاورزی به متقاضیان پرداخت شده است.
پادیاب افزود: این طرح با هدف كاهش هزینه های كاشت، داشت و برداشت برنج اجرا می شود.
صومعه سرا دارای ٢٨ هزار هكتار اراضی شالیزاری و تولید سالانه ١٣۵هزار تن شلتوک و ۶۵ هزار تن برنج سفید رتبه دوم تولید برنج استان گیلان را پس از رشت دارا است.