به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر گیلان سال۱۴۰۰آخرین مهلت قانونی دولت برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک است، طرحی که در برنامه های پنجم و ششم توسعه بر اجرای آن تأکید شده است.
طرح نسخه نویسی الکترونیک باید از یکم دی در سراسر کشور اجرا شود و سازمان های بیمه گر سالها فرصت داشتند تا زیرساخت های لازم برای اجرای آن را مهیا کنند.
اکنون برخی مشکلات نظیر کندی سامانه نسخه نویسی، ارسال نشدن پیامک کد رهگیری به بیمار و ثبت نشدن بعضی داروها در سامانه نسخه نویسی الکترونیک باعث بروز مشکلاتی برای اجرای این طرح شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت می گوید: براساس قانون باید یکم دی تمام نسخ به صورت الکترونیک باشد و در غیر این صورت بیمه ها نمی توانند اسناد پزشکان و مراکز درمانی را پرداخت کنند و چنانچه هر یک از مراکز درمانی و مؤسسات از یکم دی اقدام به اجرای نسخه نویسی الکترونیک نکنند، عواقب آن به عهده خود آنهاست و نمی توانند هزینه ها را برای بیمه شده ها به صورت آزاد محاسبه کنند.
طرح نسخه نویسی الکترونیک باعث می شود تا هر ساله میلیاردها تومان صرف چاپ دفترچه کاغذی نشود و از طرفی سوابق داروها و آزمایش های بیماران در سامانه ثبت می شود که به کنترل مصرف دارو کمک می کند و مانع از قاچاق دارو می شود.