خبر گیلان – احمد پادیاب با اعلام اینکه در سال جاری ٢٣ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان صومعه سرا زیر کشت نیشکر رفته اظهار داشت: ۷۵ نیشکر کار این شهرستان برداشت محصول خود را در هر هکتار از این اراضی به مقدار ۶ هزار کیلوگرم نیشکر آغاز کرده اند.
وی افزود:از هر هکتار باغ نیشکر حدود هزار و ۱۵۰ کیلوگرم شکر سیاه و فرآوردههای دیگر آن مانند دوشاب وکف بهدست میآید.
پادیاب با اشاره به اینکه کشت نیشکر در شهرستان صومعه سرا قدمتی بیش از یکصد ساله دارد یادآور شد: این محصول هم اکنون در روستاهای قاضده، کلسر، میانده سنگجوب، شکرباغان کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا درادامه با اعلام اینکه کشت قلمههای نیشکر در این شهرستان در ماههای فروردین و اردیبهشت انجام و در پایان پاییز و اوایل زمستان برداشت میشود خاطر نشان کرد:در هیچ یک از مراحل کاشت، داشت و برداشت این سوغات محلی ارگانیک کود و سم شیمیایی استفاده نمیشود.
پادیاب نیشکر کاری را به عنوان یک ظرفیت و چند پیشه گی درکنار زراعت صنوبر، کشت برنج و محصولات باغی سبب توسعه و در آمد اقتصادی روستاییان دانست وگفت: در شرایط کنونی و باتوجه به عدم درآمد کافی خانواده ها سطح کشت این محصول در شهرستان صومعه سرا افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کشت نیشکر علاوه بر تقویت اقتصادی روستائیان بازار پسندی خوبی نیز دارد افزود: با ورود این محصول به عنوان سوغات محلی شهرستان صومعه سرا به صنایع تبدیلی و بسته بندی، شیرینی پزی وهمچنین درمانی بستر اشتغال زیادی را فراهم و اقتصاد شهرستان متحول می شود.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا با اعلام اینکه نیشکر در گیلان فقط در صومعه سرا و املش کشت می شود خاطر نشان کرد:این محصول با خواص فراوان برای درمان بیماری های چون یرقان ، فاویسم، کم خونی و بیماری های داخلی موثر است.