حبیب جهانساز در جمع خبرنگاران گفت: از اردیبهشت با آغاز چین برگ سبز چای تاکنون ۱۸ هزار و ۳۰ تن چای خشک با کیفیت در کارخانه های چای گیلان و مازندران تولید شد.
وی با اشاره به اینکه این مقدار چای خشک از ۸۰ هزار و ۱۳۵ هزار تن برگ سبز تولید شده، افزود: پیش بینی می شود تا ۳۰ مهر پایان چین برگ سبز به ۱۰ هزار تن دیگر افزایش یابد.
جهانساز، شرایط مناسب آب و هوا، توجه دولت به صنعت چای و پرداخت وام بهزراعی، افزایش رغبت چایکاران برای تولید، افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای و همت کارخانه داران در تولید را از مهمترین دلیل افزایش ۱۲ درصدی تولید چای خشک با کیفیت اعلام کرد.
رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: گیلان و مازندران ۵۵ هزار خانوار چایکار و ۲۵ هزار هکتارباغ چای دارد که ۹۰ درصد چای کشور فقط در گیلان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه چایکاران در سه مرحله بهاره، تابستانه و پائیزه برگ سبز برداشت میشود، گفت: ممتاز، شکسته، قلم، باروتی و خاک از رقمهای مهم چای خشک تولیدی در شمال ایران است.