سیدجلال سید محمدی درحاشیه برگزاری جشنواره خربزه که با حضور جمعی از مسئولان و مردم شهرستان های گیلان در روستای اسپند بخش ضیابر صومعه سرا برگزارشد در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی خبر گیلان اظهار داشت؛کشاورزان صومعه سرایی بطور میانگین از هرهکتار ۸ تن خربزه برداشت می کنند.
وی با بیان اینکه استقبال خوب گیلانیها از خربزه محلی صومعه سرا تولید این محصول راطی ۲ سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داده خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود امسال بیش از هزار و ۵۰۰ تن خربزه در این شهرستان برداشت شود.
نماینده عالی دولت در صومعه سرا با بیان اینکه این جشنوارهها برای شادی و نشاط مردم و رونق و فروش محصولات کشاورزی برگزارمی شود یادآورشد:در کنار این جشنواره غرفه های فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی نیز دایر است.
مسوول برگزاری جشنواره خربزه روستای اسپند بخش ضیابر صومعه سرا نیز در حاشیه این جشنواره اظهار داشت: این روستا با۲۰۰ هکتار باغ خربزه رتبه نخست کشت این محصول در گیلان را دارا است.
حمزه بخشنده افزود:خربزه محلی یکی از محصولات کشاورزی ویژه شهرستان صومعه سرا است که همزمان با برداشت این محصول شیرین و خوشمزه علاقمندان زیادی از سراسر استان گیلان برای خرید خریزه محلی به این شهرستان سفر میکنند.
وی افزود: جمعی از کشاورزان صومعه سرائی در کنار کشت برنج به کشت محصولات کشاورزی از جمله خربزه محلی اشتغال دارند.